Witam mam problemik kupiłem w zeszłym roku capo i już gaz nie odbijał czy któryś z kolegów wie lub ma zdjęcie jak są zamontowane sprężyny przy przepustnicy bo w nich jest problem są źle zaczepione.
Witam kolegę jak cofam ręką rol gaz to jest ok ale to mało bezpieczne dlatego szukam schematu lub zdjęć kal sprężyny od linek ( zamykająca,otwierająca)mają być zamontowane. Pozdrawiam.
hej a może nie chodzi o ich zamontowanie, tylko z nadmiaru brudu zacinają się kolejna sprawa, to linki w oplotach - sprawdzałeś? syf lub korozja w środku powoduje ze mają ciasno. Sprawdzałeś stan tych elementów?
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-03-17, 09:49
Ciekawy przypadek, generalnie ja bym też nie zakładał ,że winna jest źle złożona przepustnica skoro nie wiem jak powinna wyglądać ta złożona poprawnie ;)
Tak jak pisze Sosnos, do sprawdzenia linki, ich poprowadzenie a na szarym końcu przepustnica.
Sugeruje zerknąć jak to jest poprowadzone - tzn linki, ewentualnie wyciagnac je/wymienić lub wyczyscic. czasem te sprężynki na przepustnicy są zasyfione wtedy WD 40 i heja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum