Założyłem nowe klocki, czerwone Brembo i jestem bardzo zadowolony.
Nie wiem czy szybko zjedzą mi tarcze, ale wiem że jak nacisnę klamkę hamulca to moto zwalnia, bardzo szybko zwalnia Nieważne czy zimne czy rozgrzane hamulce, hamowanie jest inne Nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać, opisuję tylko swoje odczucia.
Z mankamentów, to przy hamowaniu odrywa mi się czasami tylne koło od asfaltu
Poprzednie klocki to Ferodo Platinum i jest OGROMNA różnica.
Poprzednie klocki to Ferodo Platinum i jest OGROMNA różnica
i dlatego tylnie Ci odlata od asfalta :)
tomekz napisał/a:
Założyłem nowe klocki, czerwone Brembo i jestem bardzo zadowolony.
drogą dedukcji wnioskuję że owe klocki założone na tylnią oś???
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Brembo+brembo dobrze wróży:)..zakładam że założyłeś 07BB03.SA b.dobry wybór, osobiście bym wybrał 07BB03.90 ale to indywidualne podejście ...jak kto korzysta z hebli:) życzę jazdy bez zbędnych uślizgów
[ Dodano: 2017-04-01, 22:17 ]
tomekz napisał/a:
Poprzednie klocki to Ferodo Platinum i jest OGROMNA różnica.
a ja ciula przeczytałem na szybko że przednie to Ferodo hehoeh w sumie chyba nie były takie złe...choć troszkę muszą popracować
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2017-04-02, 11:57
Z własnego doświadczenia nie polecam czerwonych Brembo (SA) a zwłaszcza w konfiguracji z tarczami NG. Hamują w porządku, ale piszczą niemiłosiernie przy dohamowywaniu. Pomogło naklejenie specjalnych nakładek antywibracyjnych od TRW, ale efekt całkowicie nie ustąpił, tym bardziej że da się nakleić tylko na jeden klocek w zacisku, bo na dwa jest już za grubo i klocki nie mieszczą się w zaciskach razem z tarczą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum