Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2015-01-25, 12:04 Płyta pod kufer centralny
W związku z tym że oferowane płyty pod kufer nie spełniły moich oczekiwań postanowiłem zaprojektować i wykonać płytę z aluminium. Założenia miałem następujące : funkcjonalność, prostota ,estetyka, trwałość , i to coś aby pasowało wyglądem do całości a efekt oceńcie sami .
Przy okazji powstała również płyta-bagażnik na kufer fotki jakoś na dniach
Obie płyty zostały wyfrezowane na obrabiarce CNC i pomalowane proszkowo na czarny mat (baranek)
Montaż płyty pod kufer poprzez standardowe otwory plus 2 na samym końcu ( ja miałem nawiercone przez poprzedniego właściciela wiec postanowiłem wykorzystać ) i tulejki gumowe w celu amortyzacji.
_________________ APRILIA CAPONORD 1200 RALLY 2016
APRILIA ETV 1000 CAPONORD 2006 niedawno zmienił właściciela
KTM LC4 620 1994 (nie) dawno zmienił właściciela
MZ ES250 1960
Wysłany: 2015-01-25, 17:30
Ja miałem stalową ugięła się teraz blacha nierdzewna 5mm też się nieco podgięła kolega zamówił w Bielsku aluminiową do gs 800 połamała się po 3 miesiącach to nie jest krytyka twojej ja dużo ładuje do kufra
Wysłany: 2016-02-08, 22:32
milośnik cap699 napisał/a:
Ja miałem stalową ugięła się teraz blacha nierdzewna 5mm też się nieco podgięła kolega zamówił w Bielsku aluminiową do gs 800 połamała się po 3 miesiącach to nie jest krytyka twojej ja dużo ładuje do kufra
trochę czasu zajęła mi odpowiedź bo w sumie chciałem przetestować , aby nie być gołosłownym , kufer + ładunek na trasy od 20 do 25 kg + młoda która się o niego opiera , na płycie nie widać śladów wygięcia .
obiecałem foto płyty na kufer chociaż kto był na firleju to już widział ale ....
Nie chciałem otwierać nowego tematu, więc podłącze się.
Chcę przełożyć kufer Givi E52N z Trampka do Kapcia (motocykle to chyba w obuwniczym kupuję :D ). Teraz pytanie, czy ktoś robił modyfikacje, żeby płyta z poniższego linka pasowała do Kapcia? http://akcesoriamotocyklo...salp-00-07.html
janciovodnik
Wysłany: 2018-08-26, 13:59
Żeby nie zakładać nowego tematu...
Czy aby zainstalować kufer z monetażem MONOKEY oprócz płyty monokey potrzebne są jakieś przejściówki?
Płyta nie pasuje pod standardowy zadupek Aprilii?
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
A co ty chcesz do bocznych w końcu czy centralny??? w linku podałem CI na "tacy" bagażnik do płyty Monokey nic więcej nie trzeba robić, krążki to się daje na boczne alu najlepiej pokaż foto o co Ci kaman :D
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum