Wysłany: 2009-06-18, 02:07 Serwisy, sklepy z częściami, warsztaty
Cześć
Zamierzam przed urlopowym wypadem wymienić kilka drobnych klamotów i mam pytanie do Was: Gdzie zaopatrujecie się w części?
Na chwilę obecną przychodzi mi do głowy czujnik prędkościomierza, uszczelka pod kapkę od filtra oleju, uszczelnienie zbiorniczka wyr. sprzęgła + tłoczka i być może kilka innych drobizagów.
Myślicie, że warto bawić się w poszukiwania w polskich sklepach? Może lepiej kupić u zachodnich sąsiadów, albo na wyspach? A może poszukać u makaroniarzy?
Jakieś sugestie?
_________________ Pozdrawiam
Piotr
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2009-06-18, 16:33
W zasadzie wszystkie części można dostać w krakowskim serwisie Aprilii.
Np. za tłumik drgań, który znajduje się w piaście tylnego koła zaśpiewali 300 zł
Poprzedni właściciel mojej królewny wymieniał czujnik prędkościomierza....400 zł
Sprawdź kabel od czujnika prędkości, czy czasem nie jest gdzieś przerwany.
Ostatnio zauważyłem u siebie nadpaloną izolację i jeden przewód bliski był zerwania.
O takie części jak uszczelki itp, popytaj w dobrze opiniowanych serwisach u siebie w okolicy.
Powinni mieć takie gadżety.
Poprzedni właściciel mojej królewny wymieniał czujnik prędkościomierza....400 zł
Wicher napisał/a:
Sprawdź kabel od czujnika prędkości, czy czasem nie jest gdzieś przerwany.
Ostatnio zauważyłem u siebie nadpaloną izolację i jeden przewód bliski był zerwania.
Kabel prześledziłem od początku do końca i jest na moje nieszczęście dobry :/ Ale właśnie z powodu kosztu próbuję rozejrzeć się za jakimś alternatywnym dostawcą
Ja z cala odpowiedzialnoscia odradzam Motorome na Chodzonego.
Po ich serwisie padl silnik w Capo wiec to juz wystarcza jako przestroga przed tymi kowalami.
Polecic moge goscia z Piaseczna namiary moge podac na priw - chlopak jest uczciwy i bardzo dokladny na Apriliach super sie nie zna ale wiem ze nic nie sknoci i z moja sobie poradzil.
Witam wszystkich.
Jeśli macie moto do serwisu, mogę z czystym sumieniem polecić kolegę z mojego poprzedniego forum TDM. Dziś odebrałem Kapcia po pełnym przeglądzie z wymianą wszystkich płynów, łańcuszków rozrządu i regulacją zaworów.
Namiary mogę podać na PW. Warsztat mieści się w Międzyborowie, ok 40 km od Warszawy.
Pełen profesjonalizm
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-21, 17:25
Cześć
A ja z całą odpowiedzialnością polecam siebie. Kolegów z Warszawy i okolic zapraszam na przeglądy do Rembertowa. Usługi wykonujemy głównie w weekendy, dogadujemy termin, ustalamy cenę indywidualnie przed rozpoczęciem manewrów. Nasze usługi wykonujemy bardzo solidnie i profesjonalnie, posiadamy odpowiednie narzędzia specjalistyczne oraz co najważniejsze dysponujemy odpowiednią wiedzą i doświadczeniem. Przy motocyklach pracujemy z reguły we dwie osoby tj. ja czyli Tomek i mechanik ASO Hondy Zenek. Osoby zainteresowane proszę o kontakt telefoniczny 510-749-768 lub mail t.jagiello@gmail.com
Jeśli potrzebujecie części oryginalne do kapcia mogę pomóc, mam bowiem do nich dostęp. W wielu przypadkach mam tańsze części niż chłopaki z Bravados. Oczywiście można zamówić coś z UK ale w przypadku kilku części jest to mało opłacalne. Coś będziecie potrzebowali , pytajcie, postaram się pomóc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum