siemka
ledwo nabyłem KAPCIA a już bym coś przerobił
tak więc - czy nasze motorki muszą się rozgrzewać tylko na centralnej , booo
dzisiaj chcąc rozbawić moją gębę na maszynie musiałem ledwo co zapalone moto zgasić przed bramą ,żeby ją otworzyć ,przepchać moto, zamknąć bramę i
znowu odpalić , no i dopiero mi się micha ucieszyła
pytanie - czy wszystkie kapcie mają taką przypadłość i czy ktoś może się z tym już bawił?
oczywiście założę pilota do bramy, chociaż automat już stracił już gwarancję
Wysłany: 2016-03-08, 07:33
Boczna stopka posiada czujnik, który uniemożliwia jazdę przy pozycji rozłożonej. Po prostu zapalony silnik gaśnie po wbiciu biegu, a zgaszonego w tym stanie nie zapalisz. Natomiast na luzie nie ma żadnych ograniczeń jeśli chodzi o uruchomiony silnik. Tak więc możesz zapalić, podjechać pod bramę, włączyć luz, otworzyć bramkę nie gasząc silnika, wyjechać etc... Silnik nie zgaśnie, chyba że czujnik jest niesprawny!
_________________ Być narodowi użytecznym - jak Staszic!
janciovodnik
Ile cylindrów ma Caponord: 2
To pewnie czujnik przy stopce, zdemontuj i sprawdź. Tam jest czarny kabel (o ile pamiętam) to masa plus dwa inne, zwieranie raz jednego raz drugiego kabla z masą odpowiednio blokuje zapłon lub odblokowuje.
_________________ jest: Yamaha XT 660 R '04, Yamaha XVS 1100 Dragstar Classic '01, była: Aprilia Caponord ETV 1000 '03
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2016-03-10, 08:27
Ja bym powiedział, że jak gaśnie na luzie przy rozłożonej stopce, to raczej coś nie tak z wykrywaniem luzu, bo czujnik w stopce działa niezależnie od tego, jaki bieg jest zapięty, ale może ja się nie znam.
Ja bym powiedział, że jak gaśnie na luzie przy rozłożonej stopce, to raczej coś nie tak z wykrywaniem luzu, bo czujnik w stopce działa niezależnie od tego, jaki bieg jest zapięty, ale może ja się nie znam.
mogę powiedzieć że się znasz :)
na 98% to ten czujnik lub/i przewody
2% zostawiam na pomysłowość poprzedniego właściciela/mechanika
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum